Sticla

SGG STADIP®

Geamurile stratificate de securitate se compun din două sau mai multe foi de sticlă asamblate cu ajutorul unuia sau mai multor filme de polivinil butiral (PVB).

În funcţie de numărul de filme PVB, există geamuri de tip:

– SGG STADIP® – având un singur film PVB cu o grosime de 0.38 mm;

– SGG STADIP® PROTECT – având 2 sau mai multe filme PVB, de 0.38 mm sau unul sau mai multe filme PVB de 0.76mm.

Prin varierea numărului şi/sau grosimii fiecăreia dintre componente, se obţin geamuri stratificate cu diferite niveluri de securitate.

Avantaje:

 • Protecţie împotriva rănirii

   În cazul în care geamul se sparge, fragmentele rămân lipite de filmul de laminare.

 • Protecţie împotriva căderii  

  Dimensionarea corectă şi aplicarea corespunzătoare a exigenţelor normativelor conferă geamurilor stratificate de securitate SGG STADIP® sau SGG STADIP® PROTECT (în funcţie de nivelul de securitate dorit):

  – o stabilitate reziduală în caz de spargere;

  – o reţinere a corpurilor care au determinat spargerea geamului.

 • Protecţie împotriva vandalismului şi efracţiei

  Geamurile stratificate de securitate SGG STADIP® PROTECT, montate într-o tâmplărie adecvată, sunt elemente importante de descurajare, contribuind la asigurarea securităţii magazinelor, locuinţelor, birourilor etc.

  Importanţa riscului şi normativele determină nivelul de protecţie care trebuie obţinut şi, prin urmare, tipul de geam stratificat de securitate SGG STADIP® PROTECT sau SGG STADIP® PROTECT SP.

  Această alegere depinde de natura şi valoarea bunurilor care trebuie protejate, de tipul de clădire (de ex.: imobil uşor accesibil sau nu, locuinţă individuală…) şi de amplasament (de ex.: casă izolată sau nu, zonă de risc, …). Aprecierea acestui risc se va face de la caz la caz şi va ţine cont de eventualele cerinţe ale asiguratorilor.

 • Protecţie împotriva atacurilor cu arme de foc

  Geamurile stratificate de securitate SGG STADIP® PROTECT antiglonţ protejează împotriva riscurilor de atac cu arma. Acestea se găsesc în mai multe variante, astfel:

  – SGG STADIP® PROTECT HS rezistă la impactul cu muniţii provenite de la revolver sau arme de război;

  – SGG STADIP® PROTECT HC rezistă la muniţie provenită de la arme de vânătoare;

  – SGG STADIP® PROTECT FS îmbină rezistenţa la arme de foc cu protecţia împotriva vandalismului şi efracţiei.

  Toate acestea pot fi şi în varianta Non Splitting (NS) – nu permit ca eventualele cioburi să fie proiectate în partea opusă impactului.

 • Protecţia contra exploziilor

  Se va utiliza geamul de tip SGG STADIP® PROTECT BS (geam de protecţie împotriva presiunii rezultate din explozie) pentru prevenirea consecinţelor unei explozii accidentale sau criminale.

 • Protecţie împotriva zgomotului

  Geamurile laminate care au în compoziţie PVB Acoustic au denumirea generică SGG STADIP® SILENCE. Acestea sunt utilizate în situaţii în care izolarea acustică este esenţială, păstrându-şi în acelaşi timp şi performanţele de securitate.

 • Protecţia împotriva razelor UV

  Geamurile din gama SGG STADIP®, SGG STADIP® PROTECT filtrează majoritatea razelor UV. Ele vor fi utilizate pentru a proteja la maximum orice element interior împotriva decolorării prin expunere la razele solare (de ex. vitrinele magazinelor, perdelele, covoarele…).